ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δήμαρχος Σκύρου

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,


Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω και φέτος τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης «EVIA ISLAND REGATTA 2021», που θα διεξαχθεί από 31/7-6/8/20221, μία εκδήλωση που αφορά όχι μόνο την Εύβοια και το νησί της Σκύρου αλλά και όλο το Αιγαίο μας.


Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους εμπνευστές αυτού του θεσμού, όπου με την άρτια συνεργασία τους έχουν καταφέρει να κάνουν τον αγώνα αυτό θεσμό και πόλο έλξης για όλο και μεγαλύτερο αριθμό ιστιοπλόων, ενώ συγχρόνως αποτελεί και ένα σημαντικό πυλώνα τουριστικής προβολής των νησιών μας.


Στη δύσκολη χρονιά που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε, αυτή η εκδήλωση ανοίγει τα πανιά της αισιοδοξίας και της ελευθερίας να ζήσουμε υγιείς μετά τη φουρτούνα του κορωνοϊού.


Στη Σκύρο θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 11 Αυγούστου ο ιστιοπλοϊκός αγώνας «Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοιχτής Θαλάσσης 2021» .


Οι ιστιοπλόοι μας και τα πληρώματά τους θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μπλε θάλασσα της Ανεμόεσσας του Αιγαίου και να γνωρίσουν το νησί της Σκύρου.


Το Νησί μας θα γοητεύσει τους φιλοξενούμενους μας με τις έντονες αντιθέσεις του, τον πλούσιο πολιτισμό και την λαϊκή του παράδοση.


Θα νιώσουν την αυθεντική Σκυριανή φιλοξενία και θα γευτούν τις ντόπιες νοστιμιές του ενώ θα δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις από τις γεύσεις και τα αρώματα του του Νησιού μας.


Και ο Άγιος Γεώργιος από το μοναστήρι ψηλά στο βράχο της Χώρας θα προστατεύει τους ιστιοπλόους μας κάτω από τη Σκέπη του.
Μια βόλτα με το Σκυριανό Αλογάκι θα τους χαρίσει αυθεντικές εικόνες της γης των προγόνων μας , ενώ μια βόλτα στα καλντερίμια της Χώρας θα τους ταξιδέψει στις γειτονιές με τις βοκαμβίλιες και θα τους δώσει μια εικόνα από το παραδοσιακό σκυριανό σπίτι.


Οι Σκυριανοί και εγώ προσωπικά καλωσορίζουμε την EVIA ISLAND REGATTA 2021 καθώς και το Πανελλήνιο κύπελλο Ανοιχτής Θαλάσσης 2021, στο Νησί μας και ευχόμαστε τέτοιες εκδηλώσεις να συνεχίσουν να διοργανώνονται με στόχο να προάγουν το αθλητικό ιδεώδες, τη ναυτική μας παράδοση και την τουριστική προβολή του Τόπου μας.